Covid-19

Du skal kjenne deg trygg hos oss. Erøy Optikk tar smittevern svært alvorlig. Her kan du lese mer om våre tiltak.

Du skal føle deg trygg hos oss. I forbindelse med utbruddet av COVID-19 har Erøy Optikk innført smittevernsrutiner for å begrense spredningen av smitte. Smittevernsrutinene er godkjente av folkehelseinstituttet. For å komme til vår butikk trenger du ikke passere folkemengder eller oppsøke risikosoner. Du kan parkere i kjelleren og ta heisen rett opp til oss uten å være eksponert.

Det viktigste smitteverntiltaket i vår praksis er at vi unngår å få smittede til klinikken. Derfor vil alle som bestiller time bli spurt om de har feber, sår eller vond hals, forkjølelse, hoste, tung pust, brystsmerter, rennende nese eller andre influensalignende symptomer. Tap av smak eller luktesans, utenlandsreiser de siste 14 dagene og mulighetene for nærkontakt med en som er syk eller smittet med Corona virus blir kartlagt på telefon og gjentatt når pasienten møter til time.

Det settes av mer tid mellom hver konsultasjon slik at vi har færre pasienter inne om gangen og det blir lettere å holde avstand.

Informasjonsmateriell er gjort tilgjengelig i butikken.

Våre ansatte møter selvfølgelig ikke på jobb dersom de har symptomer.

Vi ber deg som pasient spesielt være obs på at du selv ta brillene av og på dersom du skal finne deg nye briller, og at du planlegger besøket slik at du bruker minst mulig tid i butikken. Hold minst to meter avstand til andre og sørg for god håndhygiene. Berør minst mulig i butikken, ikke ta på ting du ikke må. Sørg for avstand i venteområdet. Erøy Optikk har installert automatisk døråpner, og det er plassert ut sprit ved inngangen.

I denne perioden unngår vi å håndhilse og begrenser antall briller som prøves ut. Innfatninger som er prøvd legges i egnet eske etter utprøving og vaskes med sprit eller såpe og vann før de stilles ut igjen. Innfatninger som ikke kan vaskes legges i karantene minst i 72 timer før de stilles ut igjen. Vi begrenser antall personer i butikken slik at anbefalt avstand opprettholdes og oppfordrer til kontaktløs digital betaling. Alle overflater som personer har vært i kontakt med rengjøres

Vi fjerner magasiner, kaffekopper og andre objekter som pasienter vil ta på og dermed potensielt spre smitte i denne perioden

Alt utstyr brukt under synstesten som pasienten er i direkte kontakt med sprites av mellom hver pasient. Optikeren er også svært nøye med håndhygiene. Ved utprøvning av linser ber vi deg som pasient vaske hendene både før -og etter på setting av linser. Vi har såpe og sprit tilgjengelig i butikken.

Pasienter med behov for ledsager bes om å begrenses antallet til et minimum, fortrinnsvis én person

Dersom en pasient eller behandler blir diagnostisert med covid-19 24 timer etter behandling/konsultasjon, vil følgende tiltak beskrevet her iverksettes: https://www.fhi.no/nettpub/cor...