Julehilsen 2018

Optiker Åsmund A. Erøy på sykkeltur på Flekkerøya
Om å kaste seg uti ting.

For to år siden gjorde jeg noe skummelt, jeg våget noe ikke alle mente jeg burde, brukte pengene mine på noe flere mente jeg ikke burde bruke pengene mine på. For familien min og for meg var det et stort steg. Min julehilsen i år er noen tanker om mot, om det å kaste seg uti ting, og om en brillebutikk utenom det vanlige.

Man vet jo aldri helt hva man går til når man ikke har vært der før. For noen år siden merket jeg en urokribling. Noe nytt var på gang. Selv om jobbhverdagen var bra, kollegaene var gode og ting gikk fint, var jeg ikke på plass. Tankene begynte å svirre, en økende misnøye? Eller er det skapertrang? Jeg har vært litt frustrert over talent som blir forspilt. Over flinke og kreative mennesker som havner i "maskineriet" og etterhvert slutter å gnistre. Jeg tenker at noen mennesker er skapt for å skape og at noe dør dersom de ikke gjør det. Jeg fant ut at jeg måtte ta steget. Kunne jeg skape min helt egen drømmebutikk? Tør jeg gjøre det helt alene på en måte ingen har gjort før?

Så jeg sa opp jobben og kastet ankeret. Litt ukomfortabelt var det jo å drive sånn, men heldigvis ikke mer enn jeg kunne takle. Hvor skulle dette ende? Skulle jeg starte i byen? Nei. Det la seg ikke til rette. Der var det så mange optikere, ville blitt vanskelig å ikke bli spist opp. Jeg kikket på lokaler på Rona senter. Da kjente jeg vinden i ryggen. Hver gang jeg kom opp i lokalene ble tankene tydeligere og fokuset kom. Beliggenheten var jo bra, i alle fall sånn rent geografisk. Men ville folk finne butikken? "Hva er det folk baserer sine valg på i dag når de skal velge optiker", spurte jeg meg selv. "Når folk kommer til meg skal de få en opplevelse", var tanken min. Jeg ville overraske folk og gi dem noe de ikke forventet. Jeg fikk hjelp av flinke folk og lagde en unik, ny butikk. I fjerde etasje på Rona senter. Hjertet fikk bestemme.  

Nå er det gått to år. "Åssen går det deroppe?" sier folk. Fasiten sier at dette går bedre enn jeg trodde. Jeg har funnet min plass og merker at jeg puster ut. De roligste dagene fyller jeg med meningsfulle studier. Jeg har lært mer om det jeg interesserer meg aller mest for. Dette har blitt slik jeg håpet. Folk sier de er fornøyde, og når jeg spør nye kunder hvorfor de valgte Erøy Optikk sier nesten alle at det var noen som sa "du må bare gå der". Folk setter pris på butikken min. Takk. Det er masse barn der og pensjonistene begynner også å finne meg borti gangen. Det kommer stadig nye kunder. Etter disse to årene ser jeg at bedriften er sunn og at vi nærmer oss balanse.  

Det er jul og det gamle året blir snart "litt sånn 2018". Jeg er takknemlig for Erøy Optikk, jeg er glad for valget jeg tok for to år siden. Kanskje 2019 er året du også skal hoppe i det? 

God jul alle sammen - og godt nytt år !